We noticed you are coming from US. Would you like to continue shopping on Abposters.com?
ОТКРИЙТЕ най-добрите ОФЕРТИ за тази седмица: КАРТИНИ ВЪРХУ ПЛАТНО намаление 22 % ×

2020 е годината на супергероините. Харли Куин, Черната Вдовица и Жената Чудо се завръщат на екраните!

16. 01. 2020

Времето, в което ролите, играни от жени бяха просто такива на второстепенни красиви девойки или съблазнителни престъпнички, които бяха част от по-заплетена история развиваща се около мъж, спасяващ света, отдавна е отминало. Достатъчно бяха безпомощните принцеси, чакащи да бъдат спасени и не-толкова-важните, но все пак интелигентни супергероини. След Капитан Марвел, още няколко жени идват на екраните в главните роли на супергероини и очакваме да бъде доста интересно. Вече през февруари ще видим Хищни птици с Харли Куин в главната роля, през април – Черната Вдовица, а през юни цикълът ще затвори продължението на Жената Чудо. Подбрали сме интересна информация за тези емблематични жени, която искаме да споделим с вас.

Хищни птици

Харли Куин ни е известна като психиатър, а също така и като криминален гений или като лудата приятелка на Жокера. Почитателите й я оцениха в Отряд самоубийци, където тя е част от криминална група, която всъщност е на страната на добрите, борещи се срещу още по-лоши от тях. Благодарение на прекрасното изпълнение на Марго Роби, героинята влезе под кожата на толкова много почитатели и се зароди идеята за самостоятелен филм (също както с Жокера миналата година). Това, за съжаление, не се случи, тъй като актрисата искаше героинята й да бъде част от нещо по-голямо. Идеята беше Харли да се присъедини към женската група от супергероини Хищни птици, една от най-добрите, но не толкова известни “супер групи” в DC. Цялото заглавие на филма е Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин и обещава фантастично и колоритно шоу.

Хищни птици и Харли Куин

1. Премиерата на филма трябваше да съде на Свети Валентин. Срокът, обаче, беше изместен с една седмица, тъй като премиерата на новия филм за Бонд беше насрочена за същия ден.

2. Филмът не се препоръчва за лица под 17 години, което означава, че можем да очакваме много насилие. Самата идея за това беше на Марго Роби, тъй като тя искаше филмът да е още по-брутален от Отряд самоубийци, за да не се смята за “момичешки”.

3. Харли Куин има много необикновен домашен любимец във филма – хиена.

4. Кати Ян е първата азиатска режисьорка, която прави филм за супер герои.

Черната Вдовица

Въпреки че видяхме Наташа Романоф да умира в последния филм на Отмъстителите, нейната история все още не е приключила. Ще се върнем назад във времето, за да разкажем историята й. Този филм, в чиято главна роля отново е жена, също е режисиран от жена – Кейт Шортланд. След като в продължение на 10 години Наташа се появява на екраните само като поддържаща роля, най-накрая научаваме какво се е случило с нея в Русия по време на нейното обучение. След случилото се по време на гражданската война, Наташа няма къде да отиде затова се връща обратно в миналото си. Там тя среща бивша колежка-убиец Йелена и руската версия на Капитан Америка – Червеният пазител. И тъй като много от нас обичат Железния човек, може би ще го видим да изиграе някоя малка роля и в този филм. Ще знаем със сигурност след премиерата!

Интересни факти за Черната Вдовица

  1. Прякорът Черната Вдовица не принадлежи само на Наташа Романоф, чието истинско име е Наталия Алиановна Романовна. Това е название, което се дава на опасните и кравиви Руски убийци.
  2. В комиксите, Черната Вдовица има романтични връзки с Червения пазител, Ястребов поглед и дори Железния човек. Във филмите, обаче, тя има връзка само с Ястребов поглед и, за изненада на почитателите на комикси, с Хълк.
  3. Също като Капитан Америка, Наташа е била “подобрена” по време на обучението си със серум, който я направил по-силна, здрава и вечно млада. Тя също така е преживяла Втората световна война, тъй като е била родена през 1928.

Жената Чудо

Във втората част, филмът ще ни заведе в 1984 година, която междудругото е и годината на първия филм на DC, в който участва супергероиня. Пати Дженкинс отново сяда на режисьорския стол. А за какво ще е филмът? Въпреки че в края на първия филм изглеждаше, че любовта на Дияна, пилотът Стийв Тревър е починал, това очевидно не е така, тъй като го виждаме в трейлъра на филма и очакваме тяхната история да продължи. Но не само това, очакваме и да видим развръзката на филма и как ще тя ще се справи със своите врагове.

Интересни факти за Жената Чудо

  1. През 1942 година комиксът Жената Чудо бил забранен, тъй като тя не била с достатъчно дрехи по себе си.
  2. Жената Чудо е първият филм със супергерои от 12 години след Електра, в чиято главна роля била жена.
  3. Филмът не се е излъчвал в Лебанон поради конфликта им с Израел, тъй като главната актриса е от Израел.
  4. Историята в първия филм се развива по времето на Първата световна война, докато в комикса, Дияна и Тревър се срещат по време на Втората световна война.

Хищни птици, Черната Вдовица и Жената Чудо са само началото! Марвел и DC са ни подготвили още много неща, които можем да очакваме през идните години! А ако не можете да дочакате любимите си сипергерои и супергероини, посетете нашата мърч колекция 🙂

КЪМ КОЛЕКЦИЯ КОМИКСИDecorate your life!

От 1999 г. Europosters стават една от най-известните фирми в продаването на плакати, тапети и изкуство за стени. В момента си сътрудничим с художници, фотографи и графични дизайнери от цяла Европа. В нашата оферта можете да намерите най-красивите известни картини, както и нови произведения на изкуството на съвременни художници. Нашата цел е да изпълним очакванията дори на най-взискателните клиенти. С удоволствие ще разпечатаме дори вашите собствени снимки и при желание, ще ги поставим във висококачествени рамки. Ние наистина обичаме интериорния дизайн, обаче не забравяме за феновете на музиката, компютърните игри, филмите и сериалите, затова непрекъснато разширяваме колекциите си от плакати, чаши, тениски, колекционерски фигурки и други лицензирани стоки и подаръци.

 


Контакти:

 

E-майл: info@europosters.eu
Tелефон: (само на английски език) +420 777 33 44 55

понеделник – петък ǀ 8:00 – 16:00

 

© 1999 – 2020 Europosters. Всички права запазени.

Уеб сайтът използва бисквитки за да гарантира приятното използване на нашата страница. Повече информация Съгласен съм. ×
Top